Stap aan boord in het Maritiem Museum

Hoe is Rotterdam uitgegroeid tot een echte wereldhaven? Wat speelt zich aan boord van een groot schip af? Hoe win je energie op zee? Dit allemaal - en nog véél meer - ontdek je in het Maritiem Museum in het centrum van Rotterdam! Met aangrijpende tentoonstellingen en leuke activiteiten voor jong en oud valt er genoeg te beleven. Lees snel verder en kom erachter wat je allemaal kunt verwachten van dit museum.

Op training tijdens de Offshore Experience

Voordat je naar de tentoonstelling gaat, begint je avontuur met de Offshore Experience. Pak je helm en veiligheidshesje en stap aan boord op een platform midden op zee! Hier leer je alle veiligheidsregels van het platform én wat belangrijk is om energie te winnen.

Probeer alle opdrachten te doen om jouw certificaat te behalen. Je moet van alles doen: laat een helikopter correct laden, laad containers op een schip en zoek de meest geschikte locatie voor een windmolen op zee. Na deze training ben je helemaal klaar om Offshore te werken!

IMG_0023.jpg

IMG_0063.jpg

IMG_0078.jpg

Ook ontdek je tijdens deze training hoe duikers en onderwaterrobots (ROV’s) te werk gaan. Hoe bijzonder is dat?!

Offshore Experience

Een reis door de tijd bij Bestemming Havenstad

Na het behalen van je certificaat om Offshore te werken kom je bij de tentoonstelling Bestemming Havenstad. Hier reis je door de tijd en ontdek je hoe de stad en de haven met elkaar verbonden zijn! Stap in een (virtuele) metro en reis van dam tot de wereldhaven.

Elk station vertelt z’n eigen verhaal over de invloed van de haven op Rotterdam. Op station Rotte ontdek het verhaal van de afdamming van de Rotte, en op de Leuvehaven leer je meer over het koloniale verleden. Deze tentoonstelling is extra leuk door de persoonlijke verhalen van Rotterdammers. Zo leer je hoe de haven diverse plekken in de stad heeft gevormd en beïnvloed!

IMG_0130.jpg

IMG_0089.jpg

De Haven: schatten uit het maritieme verleden

Het Maritiem Museum is er niet alleen voor kleine avonturiers; er zijn ook genoeg schatten die je kunt ontdekken uit de Nederlandse maritieme geschiedenis. Je zult je ogen uitkijken bij deze prachtige collectie. Hier vind je mooie eeuwenoude schilderijen en ruim zeventig modellen van schepen. Zo kun je oneindig rondlopen en de ontwikkelingen van de Rotterdamse haven ontdekken.

IMG_0165.jpg

IMG_0145.jpg

Ontdek de zeemonsters

Dan is het tijd om de zeemonsters op te zoeken! In deze tentoonstelling ontdekken je kinderen de eeuwenoude verhalen rondom zeemonsters en of ze echt hebben bestaan. Denk bijvoorbeeld aan het monster van Loch Ness, zeemeerminnen, reuzenkrabben en walvissen. De verhalen rondom de zeemonsters zijn misschien eeuwenoud, maar blijven fascinerend om meer over op te steken.

Kunnen je kinderen nog wat energie kwijt? Dan kunnen zij zich ook uitleven bij Professor Plons: de kinder-doe-expo waarin zij spelenderwijs meer leren over de maritieme wereld!

Maritiem_Museum_Rotterdam_Zeemonsters_foto_Marco_de_Swart (6) (1).jpg

Zeemonsters

Een echte aanrader

Het Maritiem Museum is echt een aanrader als uitje in de voorjaarsvakantie! Wat je hierboven hebt gelezen is slechts een deel van wat er hier te ontdekken valt; er is nog zoveel meer te zien (waaronder de museumhaven!). Na dit uitje ben je een offshore certificaat en interessante weetjes over het maritieme leven rijker. Dit moet je echt zelf beleven! Scoor dus snel je kaartjes met korting.

IMG_0137.jpg