Een goedkoop dagje uit doe je zo

Een dag uit kan aardig wat geld kosten. Niet iedereen heeft budget voor entreetickets, kosten voor het vervoer én wat te eten plus iets drinken. Gelukkig zijn er genoeg opties om jouw uitstapje betaalbaar te houden. Check snel onderstaande 5 tips voor een goedkoop dagje uit!

Ga op zoek naar low budget uitjes

Er bestaan genoeg uitjes waar je niet of nauwelijks voor hoeft te betalen. Maar waar vind je die? Deze parken hebben namelijk niet altijd het budget om reclame te maken, dus je zult goed moeten zoeken. Om je een heel eind op weg te helpen, heeft ⁠Mamablogger 168 (!) gratis en goedkope uitstapjes gebundeld in een gratis e-book. Doe er je voordeel mee!

Neem zelf eten en drinken mee

Misschien een afgezaagde tip en waarschijnlijk doe je dit altijd al, maar het kan écht veel schelen. Smeer genoeg broodjes, vul thuis flesjes met water en neem goedkope snacks mee. Een eigen trommeltje met wat vers fruit is waarschijnlijk al veel lekkerder dan kleffe en koude patat.

Speur naar NS-combinatietickets voor een goedkoop dagje uit

De meeste uitjes zijn - helaas - niet naast de deur. Je zult er dus even voor moeten reizen. Veel parken hanteren hoge parkeertarieven en daarnaast is benzine ook niet gratis. De NS heeft geregeld acties waarbij een treinkaart bij het entreekaartje zit inbegrepen. Daarnaast reizen kinderen van 4 t/m 11 jaar sowieso goedkoop (€2,50 voor een retour, 0 t/m 3 jaar reist gratis).

Scoor tweedehands tickets

Ben je een echte festival- en/of concertliefhebber? Last minute zijn er op internet veel kaartjes te scoren van mensen die toch niet kunnen gaan. Op een site als Ticketswap biedt men geregeld tickets onder de verkoopprijs aan. Op die manier kun je tot wel tientallen euro's besparen!

Kijk naar de verhouding tijd vs. geld

Tot slot nog deze tip: kijk of het uitje het geld écht waard is. Je kunt bijvoorbeeld wel een dure escaperoom boeken, maar misschien sta je na een uurtje alweer buiten. Terwijl een dagje dierentuin veel langer duurt. In verhouding levert dat laatste dus veel meer waar voor je geld op.