5 tips voor een mooie winterwandeling

Pak je dikke winterjas, sjaal en handschoenen en ga lekker naar buiten! Naast dat wandelen altijd goed voor je is, kun je tijdens de winter ook genieten van de mooiste winterse landschappen en uitzichten. Ben je benieuwd waar je lekker kunt wandelen tijdens de winter? Lees dan snel verder voor deze tips en haal samen een frisse neus.

Wandel in het bos

Struin lekker over de heide of door het bos. Tijdens de winter is de kans zelfs groter dat je dieren in het wild tegenkomt! Staatsbosbeheer heeft verschillende routes die je dit seizoen af kunt gaan in de mooiste bossen: van kortere routes tot routes die tot wel 15 kilometer lang zijn. Voor ieder wat wils! Een tip: als je er langer op uit gaat met de kinderen is een overnachting in Vakantiepark Dierenbos een aanrader. Hier zit je echt tussen de bossen en dieren!

Bos uitzicht.jpg

Wandelen in de stad

Ga je liever eropuit in de stad terwijl jij je winterwandeling doet? Dan kun je lekker door de knusse straatjes slenteren én nieuwe dingen ontdekken. Op cityroutes kun je (gratis!) stadswandelingen bekijken die je langs de leukste local spots voeren. Zo leer je tijdens je wandeling ook meer over de geschiedenis van de stad. Voor optimale ontspanning kun je ook nog eens voor een hotelovernachting in één van de steden gaan.

3 dagen genieten in Utrecht sl8.jpg

Wandelen op de Veluwe

De Veluwe barst natuurlijk van de prachtige landschappen waar je heerlijk kunt wandelen, dus hier kun je zeker terecht voor een prachtige winterwandeling. Een tip is de Veluwezoom; hier heb je een route van bijna 10 kilometer door mooie bossen en kun je in de buurt een warme kop chocolademelk halen. Check hier de route. Nog een leuke tip voor met de kinderen: in de buurt kun je samen naar Burger’s Zoo in Arnhem! In dit park middenin het bos geniet je ook optimaal van de natuur.

Veluwe landschap.jpg

Wandel op het strand

Je zou denken dat het strand alleen ideaal is om over te wandelen tijdens de warmere dagen, maar ook met de winter is het een plek om te genieten van de buitenlucht! Slenter langs het water in Noordwijk aan Zee of loop door de duinen. Zo maak je kilometers met een prachtig uitzicht. Heb je zin om langer te verblijven? Dan is een hotelovernachting in de omgeving van Noordwijk ideaal!

Noordwijk.jpg

Wandelen op de Waddeneilanden

Als je echt de natuur in wil in Nederland moet je zeker bij de Waddeneilanden zijn. Wandel bijvoorbeeld in het Nationaal Park Duinen op Texel, of loop op de duinen van Schiermonnikoog. Hier vind je allemaal getipte wandelroutes op de verschillende Waddeneilanden. De Waddeneilanden zijn ook leuk om er even tussenuit te gaan; boek daarom een hotel op één van de eilanden en geniet!

Texel strand.jpg