5 x waarom een sauna in de zomer een goed idee is

Sommige mensen willen er niet aan denken om in de zomer een sauna te pakken. Vaak is de winter voor de meesten het ideale seizoen voor een dagje wellness. Echter is een dagje sauna in de zomer nog lang niet zo gek. Hier leggen wij uit waarom een saunabezoek in de zomer juist een goed idee is!

Verkoelende sensatie

In de zomerse hitte kan een bezoek aan de sauna een goede ontsnapping bieden. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar de warmte van de sauna geeft je een verkoelend effect. De temperatuur in de sauna is namelijk een stuk hoger dan buiten. Je lichaam koelt zich dus goed af als je weer in de zomerse hitte buiten staat.

Reiniging van de huid

Als je zweet tijdens de zomerse hitte, kan dat vaak leiden tot een opeenhoping van onzuiverheden op je huid. Om dit écht goed te reinigen is een sauna-sessie ideaal; het opent de poriën en verwijdert de onzuiverheden. Zo is je huid goed opgefrist en gereinigd!

Versterking van het immuunsysteem

Ben je vaak verkouden of word je snel ziek? Een regelmatige saunabezoek kan het immuunsysteem fors versterken en helpen om deze kwalen op afstand te houden. Het stimuleert namelijk de productie van witte bloedcellen, waardoor je een betere weerstand hebt. Dit betekent dus dat een bezoekje in de zomer net zo belangrijk is!

Extra rust…

Tot slot kan de sauna ondanks het warme weer voor extra ontspanning van lichaam en geest zorgen. En in de zomervakantie wil je uiteraard zoveel mogelijk tot rust komen. Ook draagt een dagje sauna bij aan een betere nachtrust. Ontspanning kom je dus zeker niet tekort!

Altijd gezellig

Een dagje sauna is niet alleen voor de rust, maar kan ook enorm gezellig zijn. Neem je vrienden of familie mee en geniet samen van een heerlijke maaltijd in de buitenlucht. Klets lekker bij terwijl je optimaal ontspant. Zo is een dagje wellness een enorm leuk uitje voor in de zomer!

Geniet van een wellnessbezoek met korting

Kortom, er zijn genoeg redenen waarom een saunabezoekje ook een leuk idee is voor tijdens de zomer. Heb je nu ook zin in een optimaal rustmoment? Geniet dan hier van een wellnessuitje met korting en geniet van een ontspannende zomer.

Veluwse Bron Zomer 9.jpg