Wij doken in de wondere onderwaterwereld van SEA LIFE Scheveningen

Er zwemmen natuurlijk veel vissen in de Noordzee, maar op de Boulevard van Scheveningen vind je toch echt de bijzonderste exemplaren. Wij gingen langs bij SEA LIFE en keken onze ogen uit in dit aquarium, waar echt van alles te beleven valt.

Sinds 1993 is SEA LIFE op de Scheveningse Boulevard te vinden. Op de plek waar vroeger een golfslagbad was gevestigd, stap je nu een wondere onderwaterwereld binnen. Nadat je de entree hebt gepasseerd, bevind je je - nadat je een stukje Hollands landschap hebt getrotseerd - meteen in een ruimte met een onwijs groot aquarium. Hier zwemmen vissen rond waar je op je gemak naar kunt kijken. Over de aankleding is erg goed nagedacht. Echt alles ademt zee en vissen. Deze sfeer draagt goed bij aan de onderdompeling.

IMG_8412.jpg

Scan een vis

Via de gebruikelijke bordjes kun je iets te weten komen over alle ‘bewoners’, maar SEA LIFE heeft ook iets nieuws: de SEA Scan-app. Dit werkt als volgt: als je meer wilt weten over een bepaalde bewoner van een SEA LIFE-aquarium, kun je sinds kort gebruikmaken van de speciale app. Als je die downloadt en vervolgens je camera op een vis richt, krijg je meteen allerlei informatie en leuke feitjes te zien. De app houdt ook bij welke vissen je al gespot hebt, waardoor je op zoek wilt gaan naar de ontbrekende vissen op je ‘verzamelkaart’. Dit effect, wat een beetje doet denken aan Pokémon GO, is voor kinderen - maar stiekem ook voor volwassenen - een erg leuke en originele toevoeging aan dit dagje uit.

IMG_8407.jpg

Vind Nemo en de schat

Waar ook veel kinderen op afkomen, is het aquarium van ‘Nemo’. De clownvis is, bijna twintig jaar na het uitkomen van Pixar-filmFinding Nemo, nog steeds razend populair onder jonge bezoekers. Deze groep wordt sowieso op zijn wenken bediend, want kinderen krijgen bij binnenkomst ook nog een leuke speurtocht aangereikt. Gedurende het bezoek kunnen ze op zoek gaan naar speciale tekens, om zo uiteindelijk de schat te vinden. Als dit gelukt is, mogen ze een beloning uitkiezen.

IMG_8434.jpg

Bezoek een voedermoment

Één van de hoogtepunten in SEA LIFE is het bijwonen van een voedermoment. Gedurende de dag vinden er verschillende momenten plaats waarbij er dieren gevoerd worden. Een verzorger vertelt dan meer over de desbetreffende dieren en geeft ze vervolgens te eten. Er zijn zes voedermomenten per dag:

  • 11.00u - Pacu’s
  • 12.00u - Pinguïns en otters
  • 13.00u - Piranha’s
  • 14.00u - Roggen
  • 15.00u - Pacu’s
  • 16.00u - Pinguïns en otters

IMG_8426.jpg

Onderwatertunnel

Nog ver voordat Diergaarde Blijdorp er eentje kreeg, kon je in SEA LIFE al door een onderwatertunnel lopen. Ook vandaag de dag is dat nog steeds een regelrechte eyecatcher. Veel bezoekers blijven hier even staan en vergapen zich aan al het moois dat er over en langs hen heen zwemt. Van roggen tot haaien; dichterbij zulke dieren kun je haast niet komen.

IMG_8437.jpgIMG_8438.jpg

Zeg de otters en pinguïns nog even gedag

Een bezoek aan SEA LIFE sluit je af in het buitenverblijf. Hier loop je langs de pinguïns en de otters. Als je een beetje goed plant, kun je hier ook een voedermoment meemaken. Nu waren vooral de otters lekker actief - altijd leuk om deze beestjes te zien spelen - terwijl de pinguïns het rustig aan deden.

IMG_8445.jpg

Ook zin gekregen om langs te gaan bij SEA LIFE? Koop dan snel je tickets met korting. Tip: combineer SEA LIFE met LEGOLAND Discovery Centre. Dit indoor LEGO-paradijs ligt er pal naast en biedt ook veel vermaak.