Zien: Drie schattige stokstaartjes geboren in DierenPark Amersfoort

Afbeelding: DierenPark Amersfoort (YouTube)

Er is weer vrolijk nieuws vanuit DierenPark Amersfoort! Er zijn drie stokstaartjes geboren. Ze spelen nu al volop met hun vader, moeder en oudere broers en zussen.

Wanneer de jongen precies geboren zijn, is moeilijk te zeggen. Na een dracht van ongeveer tweeënhalve maand komen de jongen doof, blind en kaal ter wereld. De moeder verblijft dan ook een paar dagen voor en na de bevalling onder de grond. Na tien dagen openen de jongen voor het eerst hun ogen en kunnen zij de wereld ontdekken!

Dat er stokstaartjes zijn geboren, is best bijzonder. Volgens dierverzorger Marc Belt zijn deze dieren namelijk over het algemeen kieskeurig in het zoeken van een partner. Vandaar dat in DierenPark Amersfoort twee jaar geleden pas voor het eerst in twintig jaar stokstaartjes werden geboren. “Dat wij nu opnieuw een nestje mogen verwelkomen, is voor ons de bevestiging dat ons stokstaartjeskoppel een goede match is”, vertelt dierverzorger Belt.

Bekijk hier de beelden van de pasgeboren stokstaartjes

Tickets DierenPark Amersfoort

De kleine stokstaartjes zijn druk bezig met het ontdekken van hun omgeving. Bestel dus snel je tickets met korting voor DierenPark Amersfoort en bewonder deze schattige jongen in het echt!

Dierenpark Amersfoort (2).jpg