Zo bereid jij je goed voor op de wintersport

Ga jij binnenkort op wintersportvakantie? Een goede voorbereiding is het halve werk. Of je nou voor het eerst of ieder jaar op wintersportvakantie gaat; deze tips zullen altijd handig zijn. Lees dus snel verder en bereid jouw ideale wintersportvakantie zo goed mogelijk voor!

Boek van tevoren skilessen

Ga je voor het eerst van de piste af of ben je al ervaren? Ongeacht welk niveau skiër jij bent, skilessen zullen altijd nuttig zijn om je skills te verbeteren. Schaam je dus niet om (extra) lessen te nemen. Boek daarom van te voren een skiles op basis van jouw niveau. Met de juiste lessen ben je een stuk zelfverzekerder als je van de piste af gaat!

Trek de juiste kleding aan

Sommigen willen niet op wintersport, want ‘het is té koud!’ Maar dit hoeft natuurlijk niet. Om zo warm mogelijk op de piste te staan, is het belangrijk om zoveel mogelijk laagjes kleding aan te doen. Je zal het niet snel te warm hebben, dus wees niet bang om genoeg laagjes te dragen. Begin met een laag thermokleding dat jou gegarandeerd warm zal houden, en bouw het op met de rest van je uitrusting. Zo ben je de kou de baas.

Huur van tevoren skimateriaal

Sommige wintersporters hebben al hun eigen benodigde skimaterialen, maar zeker niet iedereen. Ga je voor het eerst of heb je geen eigen skimateriaal? Kijk dan van tevoren of het mogelijk is om skimateriaal te lenen bij een verhuurder in de buurt. Dan ben je gelijk goed voorbereid. Maak of zoek ook een paklijst op met alle benodigde materialen. Dan weet je zeker dat je niets belangrijks vergeet!

Kies een gepast skigebied

Onderschat de omgeving niet! Het belangrijkste is om op wintersportvakantie optimaal te genieten. Ben je met je vrienden, familie of zelfs collega’s? Kies het skigebied dat het best bij jullie wensen en groep past. Dus, doe van tevoren je research. Zo heb je alles per gebied op een rijtje en kun jij je keuze goed afwegen.

Doe ski-oefeningen

Skiën blijft natuurlijk een sport; dus fit en in shape blijven is enorm belangrijk. Je doet namelijk hele andere bewegingen en gebruikt andere spieren dan je normaal zou doen, en je wil uiteraard geen spierpijn in de kou. Ga daarom planken, doe squats of lopende lunges. Voor gedetailleerde tips hierover heeft SnowWorld een handige blog om sneeuwfit te blijven!

Extra tip: SnowWorld

Heb je door deze tips zin om te wintersporten, maar kun je niet op wintersportvakantie? Geen zorgen, dit kan ook gewoon in Nederland. Tijdens een dagje SnowWorld lijkt het alsof je echt op wintersportvakantie bent. Naast skiën en snowboarden kun je ook in hun bar genieten van een aprés-ski. Bestel hier een 2 uur skipas met korting. Kijk voor meer actieve dagjes uit naar al ons andere aanbod.

SnowWorld-2 (1).jpg