Tips voor leuke gratis uitstapjes

Wil je er samen op uit gaan, maar geen of niet te veel geld uitgeven? Gelukkig heeft niet elk uitje een betaalde entree. Bij deze dagjes uit kun je je portemonnee thuislaten, want het is geheel gratis! Zo kun je altijd een gezellig dagje weg op basis van low budget. Lees snel verder voor een paar tips!

Knuffelen met dieren op de kinderboerderij

Het ideale gratis uitstapje met de kinderen. Een kinderboerderij bezoeken is enorm gezellig en vindt elk kind wel leuk. Vaak is entree gratis, en anders een klein bedrag. Stadsboerderij Griftsteede in Utrecht heeft bijvoorbeeld gratis entree. Ook kun je zo bij de kinderboerderij de Brinkhorst in Vathorst en de Stadsboerderij de Vosheuvel binnenlopen. Zo kun je voor niets de leukste diertjes bezoeken!

Maak een natuurwandeling

Dit is een ultiem uitstapje voor ieder seizoen! Geniet volop van het seizoen door de natuur in te gaan. Ga lekker de bos in of het strand op en maak de mooiste wandelingen. Maak de mooiste foto’s en ontdek een nieuw natuurgebied. Zo zet je ook nog eens je benodigde stappen van de dag.

Ontdek een nieuwe stad met een stadswandeling

Liever naar de stad? Ook in de meeste steden in ons land kun je een prachtige wandeling maken. Loop door de knusse straatjes van het centrum en ontdek nieuwe plekken. Bezoek je een nieuwe stad en wil je een mooie wandelroute afleggen? Kijk dan bijvoorbeeld op Cityroutes, hier zijn gratis (historische) wandelroutes door verschillende steden te vinden. Kies er één uit en geniet!

Speeltuin voor kinderen

Laat je kinderen hun energie kwijtraken in een speeltuin in de buurt. Deze bevinden zich dan meestal wel in de buitenlucht. Een paar tips: Natureluur in Amsterdam is een openbare speeltuin met spannende speeltoestellen en heeft vaak verschillende activiteiten. Ook kunnen kids gratis in Speelbos ‘t Laer in Hilversum genieten van natuurlijke speelelementen.

Bezoek een gratis museum

Er zijn ook genoeg musea waar je gratis en voor niets naar binnen kunt. In Rotterdam heb je Futureland, waar je alles leert over de aanleg van Maasvlakte 2. Leuk voor havenliefhebbers en geschikt voor jong en oud! Of ga naar het Binnenvaartmuseum in Dordrecht, dat meer op de scheepvaart is gericht. Voor een winters museum moet je bij het Groninger Schaatsmuseum zijn. Hier vind je een unieke collectie aan schaatsen. Kortom, met wat zoeken kun je zeker een gratis museum vinden in ons eigen land!

Goedkoop eropuit gaan

Van plan om toch een betaald dagje uit te gaan? Check onze deals voor dagjes uit met korting! Zoek je nog meer tips om te besparen op een dagje weg? Bekijk dan ook ons blog ‘Een goedkoop dagje uit doe je zo’ met tips voor een low budget uitstapje.